NIS 2.0
Risicomanagement en cybersecurity krijgen een nieuwe dimensie, met de komst van NIS 2.0 wordt de digitale weerbaarheid van onze organisaties nog meer iets van ons allemaal! Naar verwachting gaat in 17 oktober 2024 deze Europese richtlijn in werking treden, en zal jouw organisatie er klaar voor moeten zijn.
NIS staat voor Network and Information Security, en het doel is duidelijk: een gemeenschappelijk niveau van cyber security en intensieve en aantoonbare samenwerking binnen EU lidstaten. NIS 2.0 gaat verder. Met strengere eisen worden ook de maatregelen concreter, toezicht wordt intensiever en boetes worden aanzienlijk hoger. NIS 2.0 kent een meldplicht en organisaties zijn niet alleen verplicht om haar eigen security risico's te beoordelen, maar ook de security risico’s in de relatie tot leveranciers binnen de gehele toeleveringsketen.
Nu hoor ik je denken, is dit ook voor mij van belang?
NIS 2.0 wordt voor meer dan 160.000 organisaties binnen de EU van toepassing. Wanneer je meer dan 50 medewerkers hebt en een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljoen euro, dan is dit zeker iets voor jou.
Of je nu de hoed draagt van een Chief Information Security Officer (CISO) die waakt over de digitale weerbaarheid, een deskundig lid van een IT- of cybersecurity-team, een juridisch of compliance-expert die wettelijke naleving bewaakt, een risk manager die bedrijfsrisico's identificeert, een Data Protection Officer (DPO) die privacy bewaakt, of zelfs een besluitvormer op directieniveau – de invloed van NIS 2.0 strekt zich uit over velen.
Praktische informatie:
- Datum: 25 oktober
- Tijd: 09:00 - 13:00 (lunch inbegrepen)
- Locatie: Microsoft Belgium (Luchthaven Nationaal 1k, 1930 Zaventem, België)