Wortells MxDR 3.0 in een notendop: wat kun je verwachten?
In de wereld van security gebeurt veel aan twee kanten: ‘aanval’ én ‘verdediging’. AI-ontwikkelingen zijn in dit kader aan de orde van de dag. Bij Wortell blijven we voorop lopen. Daarom hebben we een volgende generatie van onze MxDR-dienst gelanceerd: MxDR 3.0. Wat kun je hiervan verwachten? We bespreken het in deze blogpost!
Uitbreiding van een stevige fundering
De fundering van een organisatie verdedigen: daar zijn we van oudsher heel goed in. Denk aan de moderne werkplek, het datacenter en de cloud, maar ook aan IoT- en OT-devices. Nu is het tijd om diezelfde aandacht te schenken aan de business. Oftewel, aan data en bedrijfsapplicaties. Een datacentrische aanpak is hier onderdeel van. We voegen managed data security bijvoorbeeld toe aan ons portfolio. We beveiligen bedrijfsapplicaties, zoals SAP en Exact, maar ook elektronisch patiëntendossier waaronder HiX.
Zo beveilig je namelijk een bedrijfsproces — en dát is ons doel. Bij een financieel systeem kan dit betekenen dat we zoveel mogelijk voorkomen dat medewerkers frauduleuze facturen inboeken. En in de zorg betreft het vaak een patiëntendossier. Stel, het dossier van een bepaalde patiënt wordt plotseling heel vaak opgevraagd. Het is handig om hiervan tijdig een signaal te krijgen. Je wilt immers zeker weten dat zulke gevoelige persoonsinformatie alléén wordt gezien door mensen die deze data echt nodig hebben om hun werk goed te verrichten.
Managed eXtended Detection and Response
Monitoring en detectie van binnenuit
Omdat de manier van werken in organisaties veranderd is, monitoren en detecteren we ook van binnenuit. Tegenwoordig kunnen veel medewerkers vanuit allerlei locaties hun taken verrichten. Dit betekent dat applicaties en data óók overal zijn. Dit vergt begrijpelijkerwijs een andere aanpak.
Ook hebben we darkweb-monitoring in het leven geroepen. Dit betekent dat we de kanalen die aanvallende partijen vaak gebruiken, zoals het dark web en diverse telegramkanalen, monitoren. Komen jouw IP-adressen of domeinnamen daar voorbij? Dan duidt dit er vaak op dat je een doelwit bent óf dat je data al gestolen is. Door dit virtuele criminele circuit te monitoren, kunnen we snel handelen en veel schade voorkomen. Het gaat daarbij niet alleen meer om ransomware. Vandaag de dag zie je vaak dat de data van een organisatie op straat komt te liggen. En zo’n lek is óók een ramp.
Inzicht via ons klantportaal
Bij Wortell vinden we het belangrijk om transparant te maken wat we doen. Daarom hebben we met MxDR 3.0 een klantportaal gelanceerd. Hier kun je in real time volgen wat er met jouw incidenten gebeurt. Daarnaast vind je in het klantportaal diverse dashboards, die de nodige inzichten bieden.
Wil je een verdieping op de triage zien of weten hoe we een security-incident hebben afgehandeld? Zulke extra informatie kun je opvragen via de AI-aangedreven CoAnalyst.
Kortom, in het klantportaal zie je hoe wij jouw omgeving onder controle houden. Wel zo prettig voor je gemoedsrust!
Klaar voor de toekomst met ons nieuwe Cyber Defense Center
Last but not least: we hebben ons voormalige Security Operations Center (SOC) verbouwd en omgedoopt tot het Cyber Defense Center, dat gemoderniseerd is met de laatste technologieën. Zo kunnen onze analisten hun werk nóg beter doen.
We hebben gezorgd dat ons Cyber Defense Center 100% Nederlands is. Dit wil zeggen dat alle handelingen worden verricht op onze eigen locatie in Gouda door mensen met een Nederlands paspoort.
Met MxDR 3.0, het Cyber Defense Center en de kennis en kunde van onze security experts zijn wij helemaal klaar voor de toekomst!