Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Wortell in de media: "Medewerkers moeten zich gesteund voelen door technologie."

Kennis
22-3-2022

Moet je als werknemer angstvallig op je hoede zijn voor phishing? Niet als het van Jochen Maertens (CEO Wortell Belgium) en Jurgen Van Eynde (Microsoft Security Lead Wortell Belgium) afhangt. “Op je hoede zijn, akkoord, maar angst hoeft niet”, klink het.

“Phishing is vandaag nog steeds de belangrijkste trend”, begint Van Eynde. “Toch tekent er zich met het vele hybride werken een bepaalde evolutie af. We zien steeds vaker aanvallen die via meetingplatformen zoals Zoom of Teams gelanceerd worden, en ook de authenticatie-app itsme zit in het vizier van hackers. Dat laatste is echter geen toeval: belastings-sms’jes komen vaak in het voorjaar, omdat mensen dan benieuwd zijn naar hun belastingen.”

Psychologische veiligheid

Nu we meer thuiswerken, kunnen de kantoormuren je ook niet langer beschermen. “De zwakke schakel in de cyberveiligheidsketen ligt nu meer dan ooit bij het individu”, vult Maertens aan. “Vaak zijn de toestellen en netwerken van de medewerker thuis niet even goed beschermd als op kantoor. Dat creëert dan een opening voor hackers.

Medewerkers moeten dus continu op hun hoede zijn, maar ze mogen niet werken met de angst dat ze iets verkeerds gaan doen. Ik pleit dan ook voor psychologische veiligheid. De medewerker moet zich in de eerste plaats ondersteund voelen door de technologie.”

Jochen Maertens:
"Je moet steeds op je hoede zijn, maar angst is geen goede raadgever. We pleiten dan ook voor psychologische veiligheid."

Gezonde achterdocht

Wortell werkt anders dan een klassiek veiligheidscentrum, en gebruikt daarvoor de MDR-technologie. Dat komt erop neer dat het bedrijf niet alleen dreigingen detecteert, maar er nadien ook op reageert. Daarna worden de klanten verder begeleid via gerichte en duidelijke communicatie en verbeteringen. Wortell werkt daarvoor samen met de clouddiensten van Microsoft Azure.

"Eigenlijk moet iedereen zich focussen op veiligheid”, meent Van Eynde. “Niet alleen organinsaties hebben daar baat bij, ook als particulier moet je op je hoede zijn en bijvoorbeeld je mobiele telefoon goed beschermen. Je gsm is namelijk een verlengstuk van je bankgegegevens en je gezondheidsprofiel. Daar moet je je bewust van worden. Je hoeft daarbij zeker niet in angst te leven, maar een gezonde achterdocht is wel aangeraden."

Tekst: Valérie Deridder
Verschenen in: Themabijlage 'Veiligheid' bij De Standaard op 22-03-2022

Meer weten over onze dienstverlening?

Managed Detection and Response

Hoe zorg je voor een geïntegreerde beveiligings- én compliancy aanpak? En in welke mate is het beveiligingsteam steeds op de hoogte van de nieuwste hackerstechnieken?
Je medewerkers doorlopend trainen

Security Awareness

Hoe maak je je gebruikers doelgericht en kostenefficiënt bewust van beveiliging? En hoe bied je iedere medewerker de training op het juiste niveau?