Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Van VMware naar Azure: tijd om te migreren?

Lees hier de vijf voordelen.
Kennis
25-9-2024

Wat is de beste cloudprovider voor jouw organisatie? Je keuze heeft een aanzienlijke impact op je IT-strategie, dus daarbij ga je niet over één nacht ijs. Wellicht heb je ooit gekozen voor VMware, maar twijfel je wegens de recente overname van VMware door Broadcam of je moet overstappen naar Microsoft Azure. Zo’n migratie is een significante beslissing. De vraag is: welke voordelen haal jij eruit? In deze blogpost zetten we ze voor je op een rij!

1. Synergie door diepe integratie in het Microsoft-ecosysteem

Gebruikt jouw organisatie Microsoft-producten, zoals Office 365, Windows Server, Active Directory en Dynamics 365? Als je deze combineert met Azure, profiteer je van een consistente en geïntegreerde ervaring. Het gevolg: synergie! Je verhoogt de productiviteit en zorgt voor een operationele efficiëntieboost. Bovendien minimaliseert deze integratie de leercurve en de implementatietijd. Dit resulteert in een snellere adoptie van Azure én minder onderbrekingen.

2. Versneld innoveren door geavanceerd dienstenaanbod

Wil je profiteren van de nieuwste technologieën en innovaties om concurrentievoordeel te behalen? Azure biedt een breder spectrum aan diensten dan VMware Cloud. Denk aan AI, machine learning, IoT en geavanceerde analytics. Daarnaast zorgt Azure’s wereldwijde netwerk van datacenters voor hoge prestaties. Het resultaat: als organisatie kun jij de digitale transformatie versnellen en nieuwe marktkansen benutten.

3. Op- en afschalen naar wens met een flexibel platform

Wil jij graag snel, eenvoudig en kostenefficiënt kunnen opschalen om aan een groeiende vraag te voldoen? Met een pay-as-you-go-model biedt Azure de flexibiliteit die je nodig hebt. Je past je IT-omgeving gemakkelijk aan je veranderende behoeftes aan, zonder dat je aanzienlijke investeringen in de infrastructuur hoeft te doen. Omdat het platform een breed scala aan workloads ondersteunt — van kleine applicaties tot oplossingen op enterpriseniveau — kan het aan jouw eisen voldoen, ongeacht de omvang van je organisatie.

4. Robuuste beveiliging met het neusje van de ‘cloudprovider-zalm’

Vind je het cruciaal dat jouw gegevens veilig zijn en voldoen aan alle relevante regelgeving? Verstandig, want zo verminder je de risico’s die in de hedendaagse (cyber)wereld op de loer liggen. Azure biedt uitgebreide beveiligingsmaatregelen, zoals end-to-end encryptie, identity management en threat protection. Qua compliance-certificeringen is het platform bovendien het neusje van de ‘cloudprovider-zalm’: het voldoet aan de meeste certificeringen (inclusief de AVG, HIPAA en ISO 27001).

5. Voor ieder wat wils met een solide partnernetwerk

Maak je graag gebruik van deskundige hulp en resources, zodat je je cloudstrategie effectief kunt implementeren en eventuele problemen snel kunt oplossen? Met de uitgebreide ondersteuning en het sterke wereldwijde partnernetwerk van Microsoft verlopen je processen soepel en vlot. Van hulp bij cloudimplementaties tot 24/7 geavanceerde ondersteuning: voor vrijwel iedere specifieke behoefte is een oplossing beschikbaar.

Migreren: wat is het kostenplaatje?

Ben je op zoek naar een uitgebreide, flexibele en veilige cloudoplossing? Wil je voorop blijven lopen én de kosten optimaliseren? En vind je het belangrijk om de digitale transformatie te versnellen? Dan biedt Azure de meeste waarde en voordelen.

Goed nieuws: als je de migratie met Wortell oppakt, maak je door onze Microsoft-partnerstatus gebruik van een sterk gereduceerd tarief. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kunnen we de migratie misschien zelfs (vrijwel) kosteloos voor je uitvoeren! Tegelijkertijd profiteer je van onze uitgebreide kennis en ervaring. Een win-winsituatie? Absoluut.

Jouw situatie bespreken om te kijken of wij een migratie (nagenoeg) kosteloos voor je kunnen realiseren? Neem gerust contact met ons op.