Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Outsourcen naar een managed services provider én je mensen empoweren: hoe werkt dat?

Kennis
Natasja van Doorn
1-10-2024

Voor veel organisaties wordt het steeds moeilijker om hun IT-landschap intern te beheren. Talent met de juiste expertise is schaars en de ontwikkelingen op cloudgebied zijn nauwelijks bij te benen. De term ‘outsourcing’ valt in deze context dan ook regelmatig. De vraag is: hoe besteed je IT-beheer uit én geef je je medewerkers nieuwe kansen in de markt? 

Wortell biedt hier een oplossing voor! Wij ontzorgen je op IT-vlak en geven je mensen tegelijkertijd een plek waar ze kunnen groeien. 

Nieuwe kansen, stapsgewijze overgang: zachte landing bij Wortell 

Een goede managed service provider neemt je IT-beheer over, zodat jij hier geen omkijken naar hebt. Maar wat als zo’n partij óók je IT-medewerkers een nieuw thuis biedt? Bij Wortell nemen we jouw IT-talenten in dienst! Wanneer zij overstappen, zorgen we dat ze zich snel op hun plek voelen en succesvol integreren in ons team. We nemen de tijd om hen persoonlijk te leren kennen en begeleiden hen door onze Wasstraat. Tijdens dit introductieprogramma van Wortell leren ze onze organisatie, werkwijze en systemen kennen. 

Daarna gooien we hen overigens niet in het diepe. We kunnen ons voorstellen dat zij nog met veel vragen zitten en daarom bieden we voortdurend ondersteuning. 

Om een soepele overgang te bevorderen, werken ze in de eerste periode aan het IT-beheer van jouw organisatie. De werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden blijven aanvankelijk hetzelfde. Pas wanneer ze de volledige transitie doorgemaakt hebben, bekijken we stap voor stap hoe we hun werkzaamheden kunnen uitbreiden. Zo wordt hun werkgebied groter en kunnen zij zich blijven ontwikkelen. En dáár streven wij naar, want ons motto luidt: ‘We Empower People.’ 

Natasja van Doorn | Director of People & Culture

Bij Wortell geven we IT-talent niet alleen een warm welkom, maar ook de ruimte om te groeien. We zorgen voor een soepele overgang en begeleiden hen zodat ze snel hun volledige potentieel kunnen benutten.

Een wereld van mogelijkheden: groei en ontwikkeling 

Wanneer mensen de eerste periode goed zijn doorgekomen, bieden wij een breed scala aan groei- en ontwikkelingskansen. Zo kunnen zij zich verder specialiseren, nieuwe vaardigheden leren en zelfs nieuwe carrièrepaden binnen Wortell verkennen. Vaak gaat er een wereld van mogelijkheden voor hen open. 

Wij nemen de tijd om samen te bekijken waar hun ambities, interesses en sterke punten liggen. Vervolgens bieden we hen de middelen om zich daar verder in te ontwikkelen. Vaak groeien het enthousiasme en de betrokkenheid hierdoor aanzienlijk: mensen realiseren zich dat zij tegen hun plafond aan zaten en kunnen hun potentieel nu benutten. Dat vinden wij dan weer erg mooi om te zien! 

Praktijkvoorbeeld: de succesvolle transitie van het Newtone-IT-team 

Een van de organisaties waarvoor we een succesvolle transitie gerealiseerd hebben, is Newtone. Wij namen niet alleen het IT-beheer, maar ook het IT-team in één keer over. Omdat de medewerkers aanvankelijk met dezelfde groep collega’s aan hun vertrouwde IT-beheertaken bleven werken, was de overgang soepel. 

Via wekelijkse calls ontvingen zij de nodige begeleiding. Door het proces stap voor stap te doorlopen, konden ze hun werkgebied geleidelijk aan vergroten. De medewerkers voelden zich snel thuis bij Wortell en ontdekten nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden binnen ons bedrijf. Kortom, een geslaagd traject! 

Wil je eens verkennen hoe Wortell jouw IT-beheer kan overnemen én je medewerkers een nieuwe kans kan geven? Neem gerust contact met ons op.