Hyperconverged infrastructure: wat is het? | Blog | Wortell
Wat zijn hypergeconvergeerde systemen?
Hypergeconvergeerde systemen zijn een nieuw soort oplossingen die functies voor lokale opslag, bewerkingen en netwerkopslag combineren in één softwareoplossing of -toepassing. Traditionele geïntegreerde platformen en systemen bieden afzonderlijke bewerkings-, opslag- en netwerksystemen die bij de fabrikant of door verkopers zijn geïntegreerd.
Hoe werken hypergeconvergeerde systemen?
Naast het integreren van opslag- en bewerkingsfuncties op één locatie (of een aantal locaties waarbij elke locatie bewerkings- en opslagfuncties biedt), maken alle hypergeconvergeerde systemen gebruik van:
- Een gedistribueerd bestandssysteem of een objectopslag waar gegevens kunnen worden georganiseerd, beheerd en geopend.
- Een hypervisor die de functionaliteit aanbiedt waarmee workloads kunnen worden gekoppeld, beheerd en gecontaineriseerd, naast de hardwareabstractielaag. (Bovendien omvat de hypervisor essentiële beheersoftware die nodig is om het platform te beheren en die ook wordt gebruikt om de serverhardware te bootstrappen.)
- Een (optionele) ethernetswitch voor schaalbare capaciteit en capaciteit met hoge beschikbaarheid. (Switchen en/of netwerken wordt echter niet gebruikt om de bewerkings- en opslaglagen te koppelen, maar om robuuste opslag- en bewerkingsstacks aan te bieden met hoge beschikbaarheid).
Het marktsegment van hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI) integreert een aantal technologieën die opslag-, bewerkings- en netwerkfuncties combineren met virtualisatie, containers en infrastructuurbeheer met behulp van een hypervisor.
Voor onze hyperconverged oplossing, onze Cloud-in-a-box, werken wij samen met Lenovo en Nutanix. Beide hebben een top-reputatie en bieden zeer betrouwbare hardware aan. Download de brochure en ontdek de voordelen van deze samenwerking.